När inte allt är på sin plats

Som ni kanske märkt så har jag har inte varit alltför pigg på att skriva den senaste tiden. Det har hänt saker som rör mina nära och kära och saker som även rör mig, mitt allt. Sedan i onsdags har jag i stort sett bara legat i min säng med en stor vattenkanna bredvid mig, i chock, utan varken förstånd eller uppfattning om någonting, förutom en sak, men som jag väljer att inte gå in på. Först igår tog jag mig min första matbit och for även ut en sväng, det kändes konstigt, ovant och förbannat kyligt. Hösten är här, och det gör ju inte saken bättre. Sedan i söndags har det succesivt börjat släppa, jag har fått tillbaka förståndet och jag ligger inte längre i sängen som en apatisk padda, men det är miltals ifrån bra. Varje dag är en enda kamp men jag ger inte upp. Jag hoppas på att denna saga får ett lyckligt slut. Det brukar väl i varje fall vara så?


Nu var det dags

Nu får mina Marble-shoes kicken från min garderob. Dem ska med andra ord säljas eftersom dem är alldelens för stora för mig. Jag köpte dem för ungefär två månader sedan och dem har under den tiden aldrig använts, utan endast provats inomhus. Det är av läckerhetens-skull jag har sparat dessa, i hopp om att komma i dem någon dag men eftersom ekonomin inte håller känner jag ännu mindre lust för att spara dessa. Flera bud har kommit landet över och tänkte därför även lägga ut dessa på bloggen i hopp om att någon i Luleå skulle känna sig sugen. Nu vet ni!

Strl 36

Vid intresse mailar ni till, [email protected]

Inte den bästa Onsdagen

Dethär med matlagning har ju aldrig riktigt varit min grej men tro det eller ej så har jag lyckats fixa ihop ett stort gäng med klyftpotatis åt mig själv, samt kyckling. Fifflandet med ugnen var ju en annan femma, men efter att ha vridit på några ynka knappar så var det ju inte svårare än att bara sätta sig ner och vänta. Kanske blir jag en kock inom en snar framtid? Eller kanske har jag bara lärt mig att sätta på en ugn.

Jag kan inte påstå att denna dagen haft alltför mycket att bjuda på, men den har gått relativt snabbt ändå. Jag åkte in till stan under dagen för att försöka hitta en present åt min fina men jag kom hem lika tomhänt som jag var på ditvägen. Philip kom hit en sväng efter det, vi samtalade en stund och sedan for han igen. Jag har sedan dess bara suttit vid datorn och när jag tänker efter börjar det röra sig om 3 timmar. Inte helt okej, nu tar jag nog och rör på fläsket. Later's!

Grattis på min fina som fyller år idag. En stor blöt puss ska du ha!

T tho tha isdag

Gårdagen avslutades med bio där jag och min fina såg Bröderna Karlsson. Därefter for vi hem till mig för att slå igång andra säsongen av Oc och självklart fungerade det inte som det skulle, så vi fick istället skeda framför nyhteterna. Helt okej det också! Natten har inte varit den bästa. Inte nog med att jag har en trång liten 90:s säng så har det legat en stor svettig Philip bakom mig. Stackaren fick feber igår under bion och värre blev det under natten. Nu under morgonen har jag proppat i honom alvedon, te och Bafucin och han åkte hem med ett leende på läpparna. Nu har jag just gjort varma mackor till mig och min far och ska strax göra mig i ordning för att sedan åka iväg för att fira Philip med han och hans familj. Jag hoppas innerligt att det står en stor smörgåstårta på deras bord. Det skulle förmodligen göra min dag!

I love shoes

Nu har jag just klickat hem dessa snyggingar, och på fem minuter
var dem slut igen. Tänk för att idag hade jag turen på min sida!


Förra veckan köpte jag dessa skönheter. Vilka blir det nästa vecka?

Luleåkalaset, check!

Nu är alla fyllerkalas över. Efter denna helg tog jag ett beslut om att inte dricka alkoholhaltiga drycker på ett riktigt bra tag, och då menar jag ett bra tag. Kanske är det till och med ett av de klokaste beslut jag tagit. Men bortsett från det har festivaldagarna varit riktigt bra. Vi förkrökade på Björkskatan båda dagarna med massor av härligt folk. Hoffmaestro och Petter var precis lika bra som väntat och kalaset gick på många lappar, men det var de värt och inte helt oväntat heller för den delen. Det blev en hel del fotande så jag förmodar att så fort kamera-sladden är funnen kommer det dyka upp massvis med bilder. Andra finare, andra lite fulare. Ja, de var allt!

Tankarna envisas

Jag trodde inte att jag skulle säga dethär men ibland är det bara fan för livet.
Men nu tar jag mig i kragen, biter ihop och fortsätter på det påbörjade, att ha kul. 
Eller gör åtminstone ett försök. Det gäller att trotsa tankarna, dem envisa jävlarna.

Tro det eller ej

Tro det eller ej, men än är jag inte död! Dagarna i Vuollerim var precis lika underbara som väntat, vädret likaså. Sedan fick jag även träffa Philips söta tremänningar. Dagarna där bestod av långa sovmorgnar, promenader ner till älven samt massa mys. Vi såg även klart första säsongen av Oc. Min kamera är full i bilder som jag så småningom kommer att slänga upp. Nu räcker tyvärr inte tiden till.

Nu är kalaset i full gång och nu är två dagar av tre bockade. Gårdagen spenderades till en början hemma hos Sanna sedan kalasade vi vidare mot stan där alla andra lulebor var. Idag spenderas kvällen här hemma hos mig till en början och sedan blir det ännu en natt på kalaset med Petter, Miss Li och Twisted Sister. Helt ok! Nu ska jag vila upp mig rejält ifrån gårdagens bravader och tagga upp inför dag två.
Hörs och förhoppningsvis även ses!

Och värre blir det..

Nu försvann även rösten, lyckat. Hur jag kommer att må de kommande dagarna vill jag inte ens tänka på, men med det bästa sällskapet klagar man ju aldrig. Min man kommer ju att ta hand om mig om inte annat, vilket han i och försig alltid gör. Jag kommer förmodligen att leva på te och Bafucin de kommande dagarna, för jag ska banne mig övervinna detta jäkla virus. Man undrar ju, är det inte nog med att jag redan fått stå ut med hosta och förkylning i två närmare månader? Upperbarligen inte. Nu går jag och bäddar ner mig med boken, tyck synd om mig är ni snälla?

Nu åker jag igen

För första gången på länge har jag varit hemma en hel dag, endast pappa och jag. Jag hade tänkt mig en dag bestående av träning och spontangöra som b l a städning, men eftersom jag plötsligt fick en himla halsont har jag istället varit en sväng till Kvantum med min far och köpt honung samt halstabletter och sedan bara såsat framför tvn i hopp om att halsen skulle bli bättre. Imorgon åker jag iväg igen. Jag och min fina tar vårt pick och pack och glider till Vuollerim till hans mormor. Det ska bli riktigt skönt att få komma bort från verkligheten för ett tag eftersom det hänt en himla massa på senaste tiden. Förhoppningsvis så bjuder de närmsta dagarna på sol men om inte annat så får vi ligga inne och bara slöa och ta vara på de sista som är kvar utav sommarlovet. Vilket som. Sedan rullar vi hemåt igen på fredagmorgon, passande inför helgens bravader! Nu ska jag sätta igång vattenkokaren för ännu en kopp the, sedan tar jag en dusch och kroppen tillåter.

Hur kommer det sig att jag alltid blir sjuk just till Luleåkalaset? 
Detta blir tredje året irad men dock inte halsfluss denna gång.
Thank god!

Bildbomb 2

Och så bilderna från PDOL.
























Bildbomb

Nu är bilderna från kameran överförda. Här kommer en hel drös
med bilder från Finlandsresan. Vi börjar med bilderna från Åbo.

En tio timmars bilfärd


Stan


Jag hittade en favorit-affär


Hamnen


Hamnen


Jag älskar stället


Och utsikten mot havet


Farbrors bäbis


Världens bästa farbror!


Farbrors dö-läckra cykel


Farbrors leksak


Nu, bilderna från Björneborg

Kyrkan


Kyrkogård


På besök hos farfar






Jazz-festivalen var igång


Pappa


En långhårig pappa


Hemma hos gammel-farmor




Stranden




Pappa och hans moster


RSS 2.0