min själ blev såld

det känns att 3 veckor av jobb och slit börjar nå sitt slut. listan blir mindre, och våran arbetsledare får det allt svårare för sig att ge oss nya uppgifter. arbetsdagarna blir allt kortare och timmarna likaså. idag har det målats, gjorts memory och sytts gardiner. trots min migrän till huvudvärk for jag än en gång och tittade till min lilla ögonsten, men denhär gången med min mor som föll pladask för denna lilla varelse. eftersom han inte kan gå riktigt ordentligt än gjorde han allt för att ta sig fram med sina små ben. han föll några gånger, men väl framme somnade han på min fleece-jacka, och för en stund kändes han som min. nu har jag precis avslutat ett långt samtal med en vän, och tänkte nu låta fingrarna leka med gitarrsträngarna. det var alldelens för länge sen sist. lycka!


R.I.P

Efter att ha följt grabbarna i alla herrans år och nu få veta att Ryan inte längre kommer att finnas bland dem känns minst sagt tråkigt. Vad kommer Jackass att vara utan hans skägg, och framförallt hans skratt? Rest in peace Ryan Dunn.


Hard work work

de senaste dagarna har jag ägnat tid åt att knyta skor, göra hästsvansar, rita hjärtan, och läsa sagor. jag kan inte säga annat än att jag är nöjd med mitt sommarjobb. trots min enorma huvudvärk och på tok för lite sömn har kvällens timmar ägnats åt fiske. som jag längtat! nu ser jag fram emot att få nyttja två dagar av ledighet. helger skall uppskattas.

Barefoot on a summernight

efter ett två timmar långt samtal hade jag nu tänkt bege mig ut på en kvällspromenad för att rensa tankarna med hjälp av min chris i lurarna, i hopp om att få några timmars sömn innan jag påbörjar mitt sommarjobb.

veckan har bjudit på kanon väder. helgen bjöd på alkohol, volleyboll samt fotbollslir i kvällssolen på Porsö IP med ett härligt gäng. gårdagen bjöd på god mat och bra häng i piteå. några fyllesamtal och på tok för många fyllesms ramlade in mot kvällskvisten, trevlig som otrevliga. och härmed tänker jag nu skita i alla idioter för att låta pengarna rulla in, för att sedan låta mina nära och kära förgylla denna sommar. för denna sommer ska bli den bästa!

Dem kallar den för ryssvärmen

idag tog jag mig ut för att för första gången denna säsong lägga mig på stranden med mina två favoriter. timmarna gick fort, och efter en melon, några brännmärken och lite skitsnack begav vi oss hemåt. efter en kalldusch och god mat var det återigen dags för att bege sig ut i det fina vädret. jag och mina tjejor satte oss på norra hamn för att knäcka oss en varsinn kall och smida planer inför examen, samtidigt som vi njöt av kvällssolen. det stavas u-n-d-e-r-b-a-r-t.

Hej sommar

sommaren har anlänt och kommer nu att vara en del av våran vardag två månader framöver. som jag längtat! jag ser fram emot en sommar med mycket sol, bad, festligheter, grillat, sevärdigheter, fylla, artister, karuseller, festivaler, you name it. detta kommer att bli minst sagt magiskt!

fakta såhär på kvällskvisten

bra killar kan du hitta bakom varje hörn, sa gud och gjorde jorden rund.

-

vi glömmer hela skiten
det betyder ingenting
vi skulle kommit längre
men räckte inte till.

En av hundratals drömmar

www.rockwerchter.be - detta är något som rankas högt bland mina drömmar just nu. ta mig belgien. ta mig till chris martin. annars då? jag har plöjt mig igenom diverse plugg, jag har varit på cheerleadingträning, jag har fått träffa min oerhört saknade far samt hunnit träna körkortsteori. jag har förövrigt fått besked om sommarjobb, samt besked gällande min fot. nu väntar jag bara på besked från försäkrings-bolaget gällande min spruckna haka året 2009 (cash). livet leker!


Saknaden är oändlig

jag kommer ihåg våran sista dag tillsammans. jag kommer ihåg den som om det vore igår. dagen då jag kom med blommor till dig, och kramade om din hand medan du låg bland en hundratals slangar. du var inte vid medvetandet, men när du tillslut fick upp dina ögon och såg mig, log du. du kom ihåg mig.

när jag tidigare idag satt och tittade på tatueringen jag tänkt tatuera in med ditt namn på, kunde jag inte låta bli att fälla en tår. varje gång tanken slår mig, att jag aldrig mer kommer att få höra din röst igen gör ont i hela kroppen. det är ett tag sen nu, men du lever kvar inom oss farfar.
du har en speciell plats där för dig.

En helg närmare sommarlovet

en korvring, pippi långstrump, bakelser, litervis med vätska, trasiga strumpbyxor, smöriga makaroner och korv, alltför lite sömn, hockey, påskmust och livslevande magar. ingen helg är inte den andre lik.

Fredagen den trettonde

idag har jag fått stå ut med en omänsklig träningsvärk och en plågande tandvärk på det. det är ingen skön kombo vill jag lova. what’s up next?

When you get what you want, but not what you need

jag har funnit mig på en massagebänk, jag har sovit onödigt länge, jag har varit ledsen, jag har varit på teater, jag har gjort nationellt prov i engelska, jag har haft en omänsklig träningsvärk, jag har spelat gitarr som aldrig förr, för sedan avsluta dagen med cheerleadingträning med mina favoriter. nu inväntas den kommande helgen med hjälp av hockey och morotsstavar. jag hoppas på bättre dagar framöver.

Ännu en minnesvärd helg

efter att ha varit på 40-års fest, ätit god mat, druckit alkohol, pussats och kramats, åkt mustang, druckit lite mer alkohol, ätit fyllekäk som satt som smäck och fått på tok för lite sömn, summerar jag detta som en hel-galen helg. med det tackar jag alla involverade, och ett litet extra tack till grabbarna G och V.

Valborg

åt grillat, träffade människor jag aldrig träffat förr, drack alkohol, spelade twister, dansade, spelade ölspel, var på kafelino, gjorde något jag velat göra länge, träffade folk jag saknat. onekligen den bästa valborgs-aftonen jag upplevt hittills.

Ruisrock 2011

Där kommer mest troligt jag och Ida befinna oss den 8 - 10 Juli. Helt perfekt då hennes farbror bor i Åbo där festivalen äger rum och det var även så vi fick idén. Bland annat dessa band/artister kommer befinna sig där: Paramore (!!!!!) Bullet for my valentine, Bring me the horizon och Robyn. Sen kan man väl ångra att man inte var där samma år som självaste Ozzy Osbourne och HIM, men det blir nog bra ändå! - Från Sannas blogg, www.Riekkola.tumblr.com


En fullt duglig tisdag

Haft sovmorgon, fått träffa mina saknade klasskamrater, fått mvg på ett prov, haft en efterlängtad idrottslektion, avnjutit en kaffe i solen med mina två vänner, handlat sommarkläder. Kort sagt en bra tisdag. Vad har morgondagen att erbjuda?

Beautiful

Just one look into your eyes
One look and I’m crying
‘Cause you’re so beautiful

Just one kiss and I’m alive
One kiss and I’m ready to die
‘Cause you’re so beautiful

Just one touch and I’m on fire
One touch and I’m crying
‘Cause you’re so beautiful

Just one smile and I’m wild
One smile and I’m ready to die
‘Cause you’re so beautiful

Påskhelgen

Grillfest, pimpling, skoter, bastu och onyttigheter. Det är väl vad min påskhelg bestått av i stora drag. Nu är jag nyligt hemkommen från Övertorneå där jag, min far samt hans tjej och hennes barn spenderat helgen. Vi avslutade det hela med en hel-dag ute på isen. Så perfekt!


Och så var allt borta

Jag hade mina aningar om att det förr eller senare skulle hända. Det känns som att en del av mig bara försvunnit. En krashad hårddisk, och jag kunde inte vara mer besviken. Pappa tröstade mig genom att köpa mig en ny biker-jacka, så nu känns det lite bättre.

Spontanitet

Pappa kom in och väckte mig klockan åtta denhär morgonen. Han hade fått för sig att vi skulle åka på en roadtrip. Och trots att jag tvekade för en stund, befann oss vi en timma senare på E4an, påväg mot Finland.
Det är sånt man kallar för spontanitet!

Många hjärtan

alla hjärtans dag spenderades med min fina josefine nilsson. det blev
en afton som påbörjades på en restaurang mitt i centrala luleå, och som sedan slutade på fångststigen hemma hos josefine. en middag. några tända ljus. geléhjärtan. och givetvis massvis med dirtytalk och skratt. det var en bra dag. du är guldvärd. tack för att du finns!

Fyra fina

tänka sig hur musik kan påverka oss människor så mycket. på bra som dåliga sätt. den får oss lycklig på samma sätt som den får oss olycklig. bland miljontals mål som jag har här i livet, är ett utav mina
mål att en vacker dag kunna dessa låtar på gitarr. dessa fyra fina.

john me - paris
joseph arthur - in the sun
five for fighting - superman
neon trees - animal

Jag bläddrar tillbaka

det har varit två händelserika månader för mig. det har under de åtta senaste veckorna öppnats nya dörrar för mig. jag har insett vilka som är mina riktiga vänner. jag har funnit saker jag borde göra oftare. saker som jag borde låta bli att göra. kommit sången ett steg närmare. varit deprimerad. fattat tycke för en pojke. lärt mig att laga mat. känt ånger. upplevt fjärilar-i-magen-känslan. känt mig vilsen. fått uppleva kroglivet. för första gången sett harry potter. blivit sårad. fyllt arton.

dessa åtta veckor har utan tvekan varit bland de mest händelserika i mitt liv, där alla möjliga känslor varit involverade. det har funnits mycket fint, men som i slutändan inte visat sig vara som man trodde. det jag funnit ha varit jobbigt med denna månad har trots allt påverkat mig på ett positivt sätt. jag har lärt mig mycket om både mig själv och synen på livet om inte annat. samt hur jag ska handskas i olika situationer. man skulle kunna säga att jag har funnit mig själv igen. kort och gott.

med detta börjar jag om bloggandet, med ett nytt år samt som en artonåring. och hoppas även på en ny, glassig design inom en väldigt snar framtid. gårdagen är historia

John Me - Paris

We broke the rules, I’m glad we got out
Had to get out again, back in with the t running light
Take this heart and make it all worth while
Don’t be the last one, get out in time
Get out in time, get out in time

I won’t say that I’m unhappy with you
I won’t say that I don’t know what to do
I won’t say that I’m unhappy with you
Take this heart and make a dream come true
Take this heart and make a dream come true

Cheap hotels, we drink what we get served
This can’t be anything like all that you’ve heard
Lets get married, put a fence round our house
Lets make some babies, leave for Paris tonight
Lets leave tonight, lets leave tonight

I won’t say that I’m unhappy with you
I won’t say that I don’t know what to do
I won’t say that I’m unhappy with you
Take this heart and make a dream come true
Take this heart and make my dreams come true

Jag är i mitt esse

Nyduschad. Nypeelad. Nyinsmord. Som en ny människa. Jag har en nykläckt cola som står på bordet. Jag är i mitt esse. Nu återstår två timmar tills JVM börjar. Sverige - Ryssland, bra nu kör vi!

Jag överlevde

Jag har överlevt ännu en julafton och det gick galant, även om jag än kan känna att jag har lite dåligt samvete över att jag hoppade över Kalle Anka i år. Förövrigt var denhär julen precis som alla andra. Vi åt julmat, vi fick besök av en tomte och åt pepparkakor och choklad i mängder. Inga konstigheter med andra ord. Dagens höjdpunkt måste ju däremot varit då min mor ställde frågan: Vad är det för datum idag?

Imorgon ska det tränas som aldrig förr. Även fast det är tillåtet med onyttigheter under julen har det minst sagt gått till överdrift denna gång. Och jag som inte ens gillar julmaten? Sedan ska de även fara och kikas på ett piano som förhoppningsvis inom en snar framtid kommer att bli mitt, och fram emot kvällen hoppas jag på finbesök. Misstankarna om att jag åkt på en släng av mys-sjukan bara växer.

Doesn't really feel like christmas at all

Den välkända julstressen är här, nu börjar jag känna igen mig. Men det är en del av julen. Nu ska de sista klapparna packas ner och sedan åker jag och min far till Rosvik för att fira våran jul. God jul på er allesammans!

Var tog julkänslan vägen?

Här sitter jag i min ensamhet och tuggar på en skinkbit medans jag försöker intala mig själv att det är jul. Av någon konstig anledning har jag ingen som helst julkänsla, men det kan mycket väl bero på att intresset inte finns där. Årets julafton kommer att spenderas i Rosvik med kusiner och andra närstående. Mot kvällen, efter att alla paket öppnats och diverse saker gjorts traskar jag över till min käre vän där stämningen förhoppningsvis är någorlunda mer livad. Låt oss få detta överstökat.

Några fler kronor fattigare

Jag bestämde mig för att åka in till staden, sista svängen innan jul. Jag förberedde mig för att denna gång hålla hårt i pengarna, men trots det blev jag ett par skor rikare. Här med är allt som heter shoppa uteslutet ur min värld ett tag framöver. Hur länge det håller är ju en annan femma.

I väntan på middagen ska jag stå för julstädningen här hemma. Resväskan har packats upp och nu återstår endast det jobbigaste, självaste dammsugningen och skurningen, men det ska väl gå an.
Vart kvällen sedan tar mig är ännu oklart. Ja, då vet ni det.


Små underverk

Efter att ha spenderat en hel timma i köket kan jag nu avnjuta mina efterlängtade chokladbollar. Min far var snabb i fingrarna och hade slukat halva fatet innan jag ens hade hunnit röra de smaskiga små underverken, men det uppskattas! Jag hade strax tänkt att avrunda denna kväll med ett varmt bad och därefter sedan krypa ner till kojs. Ikväll blir det bara jag och min bok.

När det inte blir som tänkt

Endast några timmar har gått av denna dag och jag har kunnat konstatera att gud inte är på min sida idag. Men med det kunde jag iallafall nöja mig med ett par cheap monday, två jackor, samt ett par converse. Jag har spenderat mina sista pengar på kläder som egentligen skulle ha spenderats på julklappar. Jag måste medge att det känns lite i bröstet, men jag kommer nog över det så småningom.

Förövrigt fick jag en fin start på dagen genom att vakna upp med
en fin person, som jag redan kan känna lite saknad över. Så fin.

Something about you

Inlägg 31 från min dåvarande blogg,
www.ida.stark.tumblr.com

När jag la huvudet på min kudde fylldes min näsa av din doft,
och jag kunde snabbt konstatera att jag saknade dig. Redan


Finally

Inlägg 30 från min dåvarande blogg,
www.ida.stark.tumblr.com

De tre veckors långa jullovet är nu här och det inviger jag med pepparkakor och en kopp kaffe, medan jag sitter och sjunger jullåtar i min ensamhet. Nu är det endast några få dagar kvar tills man fått julen överstökad och de roliga kan börja. Det ser vi fram emot!

Här hemma ska det julstädas och handlas. Jag hade även tänkt ge mig in i bakningen, om tålamodet så räcker till. Förövrigt har hårddisken samt mobilen åkt på en rensning. Jag gick igenom bild efter bild för att sedan radera dem en efter en, men bestämde mig redan efter dem tre första att bara radera allting i ett enda svep, och då var det gjort! Lättnad.

En bild säger mer än tusen ord

Inlägg 29 från min dåvarande blogg,
www.ida.stark.tumblr.com

För en tid tillbaka framkallade jag närmare 100 bilder som jag sedan fick hemskickade i brevlådan. Av någon anledning valde jag att till mesta delen framkalla bilder på mig och Philip, för att sedan göra ett eget album som jag sedan skulle ge honom i födelsedagspresent. Men eftersom livet inte alltid går som enligt planerna ligger dem kvar här, fyra månader senare i samma kuvert som dem anlände i.

Eftersom fota är något som ligger mig varmt om hjärtat hade jag nu tänkt att göra ett nytt försök, fast denhär gången med bilder som jag själv fotat, foton på mig och mina närmsta, och som jag för minnernas skull garanterat aldrig kommer att ångra. Denna gång kommer fotona att komma i ett bokformat, innehållande 29 sidor. Perfekt!

When you try your best

Inlägg 28 från min dåvarande blogg,
www.ida.stark.tumblr.com

Julfyndandet är i full gång då jag är som fattigast, precis som i vanlig ordning. Jag fick nöja mig med fönstershopping samt en julfika på stan med två fina. Det dög ju det också.

I väntan på att middagen ska bli serverad hade jag tänkt fräsha upp mig en dusch, för att sedan fara till en annan del av Luleå där jag sedan kommer att spendera resten av lördagsaftonen. Förhoppningsvis får jag sedan sällskap av E som kan bota min myssjuka. Hoppashoppas.

Thank god it's friday

Inlägg 27 från min dåvarande blogg,
www.ida.stark.tumblr.com

Det är fredag. Vi är en skoldag bort ifrån jullovet, och de sista inlämningarna har skickats in för dethär året. Allt är perfekt! Annars rullar allt på som i vanlig ordning. Jag tog en titt på mitt schema som jag kommer att ha efter jul och det var rena drömmen i jämförelse med denna termin. Jag har slitit som ett djur, men det har de varit värt.

Denna helg kommer att invigas med god mat samt efterrätt eftersom min käre far fyller år idag. Förövrigt kommer jag att ta helgen som den kommer, precis som i vanlig ordning. Om den klår den förra helgen återstår att se, man kan väl inte göra annat än att hoppas? :-)

Grattis pappa!

Det närmar sig

Inlägg 26 från min dåvarande blogg,
www.ida.stark.tumblr.com

Nu börjar det kännas att jullovet närmar sig, på riktigt. Alla prov är klara, alla inlämningar är inlämnade och i brist på saker att göra blir lektion efter lektion inställd, och man blir bjuden fika titt som tätt. Fantastiskt! Igår åkte jag till E för att spendera kvällens resterade timmar där. Jag provade på att spela Fifa och kunde snabbt konstatera att det inte var riktigt min grej. Där spenderades ännu en natt. Ack så mysigt!


Det börjar bli på tiden nu

Inlägg 25 från min dåvarande blogg,
www.ida-stark.tumblr.com

Tänka sig hur humöret kan hålla på att växla som det gör. Från att ha varit som den lyckligaste man kan tänkas vara till att vara en olycklig liten stackare som inte gör annat än att känna sig misslyckad. Det är alldelens för mycket just nu. Jag fick dock gjort två prov samt en inlämning idag och jag kände mig en aning mer lättad när jag gick ut ur klassrummet. Imorgon har vi ett engelskaprov som väntar och sen är det slut med prov för denhär terminen. Det känns som att det börjar bli på tiden nu.

Nu ska jag se till att få engelskan inspikad i hjärnan innan jag sedan
drar på mig mina rosa skönheter och krigar mig mot gymmet. Vad
foten tycker om det är ju dock en annan femma..

RSS 2.0